foto-verena‘But how could you live and have no story to tell?’ (Dostoyevsky, 1848)

 

VERENA REINDERS

(KUNST)EDUCATOR Verbeelding is onmisbaar in een complexe wereld en de huidige samenleving. De verbeelding verruimt het denkvermogen en creëert een schat aan vragen, kritische houding en oplossend vermogen. Zowel als onderzoeker, docent Mediavormgeving en initiator van (kunst)educatieve projecten gebruik ik beeld en methodes ter verruiming van kennis en een open blik, nieuwsgierigheid en begrip naar de ander en de wereld en de start van een dialoog.

ONDERZOEKER & BEELDMAKER Elke reis naar een plek en de ander bevat een waardevol verhaal dat ik als beeldmaker en vormgever visualiseer door story t(rav)elling. Vanuit mijn onderzoekende nieuwsgierigheid en ondernemende geest observeer ik de wereld. Door het plaatsen van beelden in een filosofische context en wetenschappelijke literatuur ontstaat een nieuwe betekenisgeving van woord en beeld op individueel en gemeenschappelijk niveau. Dit resulteert in educatieve  projecten, publicaties, professionele opdrachten, exposities en dialoog, waarin beeld als waardevolle informatiedrager en verbinder de basis vormt.

VERBINDER  Een relevant netwerk is essentieel, want wij mensen staan in onze kracht als we in verbinding staan met de ander. Bij de start van ieder project zoek ik naar de juiste mensen en middelen om de gezamenlijke doelstellingen te kunnen bereiken. Kennis delen en werken vanuit intrinsieke motivatie zijn leidend.

 

Nieuwsgierig geworden? Wil je gezamenlijk een verhaal vertellen? Onderzoek de mogelijkheden en klik op die link -> CONTACT