about2

‘But how could you live and have no story to tell?’ (Dostoyevsky, 1848)

 

VERENA REINDERS

FOTOGRAAF Elke reis naar een plek en de ander bevat een waardevol verhaal dat ik als fotograaf en vormgever visualiseer door story t(rav)elling. Vanuit mijn onderzoekende nieuwsgierigheid, ondernemende geest en grote reisgedrag observeer ik de wereld. Door het plaatsen van beelden in een filosofische context en wetenschappelijke literatuur ontstaat een nieuwe betekenisgeving van woord en beeld op individueel en gemeenschappelijk niveau. Dit resulteert in persoonlijke projecten, publicaties, professionele opdrachten, exposities en dialoog, waarin beeld als waardevolle informatiedrager de basis vormt.

KUNSTEDUCATOR Verbeelding is onmisbaar in een complexe wereld en de huidige beeldcultuur. Net als verhalen verruimt de verbeelding het denkvermogen en creëert een schat aan vragen en mogelijkheden. Zowel als onderzoeker, docent Mediavormgeving en initiator van kunst(educatieve) projecten gebruik ik beelden en methodes ter initiatie van een open blik, verruiming van perspectief, begripsvorming en grensverleggend dialoog.

 

‘Laat je meenemen in een visuele reis in verbeelding en de wereld bevragend aangaan met een open en onderzoekende blik…’

 

Wil je gezamenlijk een verhaal vertellen in de vorm van beeld, kunst(educatief) project, publicatie, prints, expositie of andere vormen? Onderzoek de mogelijkheden door CONTACT op te nemen.